GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
31 Mayıs 2019 Cuma 20:14

CHP İl Başkanı Yücel, İmamoğlu için o tabloyu aldı!

Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu için İzmir’de düzenlenen ‘Her şey çok güzel olacak’ isimli karma serginin açılışı yapıldı. CHP İzmir İl Başkanı Yücel, 10 Haziran’a kadar İzmirlilere kapılarını açacak sergiden ‘Organik Bağ’ isimli tabloyu 2 bin 500 TL'ye satın alarak İmamoğlu’nun kampanyasına destek sundu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü, 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul yerel seçimlerinde Millet İttifakı’nın Adayı Ekrem İmamoğlu’nun kampanya çalışmalarına destek için sergi açılışı gerçekleştirdi.

325 sanatçının bağışladığı resimlerden oluşan ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ karma sergisine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, İYİ Partili ve CHP’li yöneticiler katıldı.

ATATÜRK’ÜN SÖZÜNDEN ALINTI YAPTI
Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programda konuşan İzmir İl Başkanı Yücel, “Sanat toplumun hayat damarıdır. Mustafa Kemal Atatürk ‘Sanatsız kalan toplumların hayat damarlarından biri tıkanmıştır’ diyor. Ülkemizde demokrasi mücadelesi için sanatçıların verdiği mücadele çok değerlidir. Sanatçılarımız toplumu yönlendiren, öncü olan, sözün bittiği yerde devreye giren bizim önemli değerlerimizdir. Burada sanatçılarımız eserlerini bizlerle paylaşıyor. Bu İzmir için çok önemli” açıklamasında bulundu.

ÖNCE İSTANBUL SONRA TÜRKİYE
Yücel, “Ülkemiz zor bir süreçten geçti. Haksız, hukuksuz, vicdansız bir şekilde büyükşehir belediye başkanlığı gasp edilen Ekrem İmamolu gerçeği var. Seçimler tekrarlanacak. ‘Her şey çok güzel olacak’ karma sergisinde elde edilen gelirler İmamoğlu’nun bağış kampanyasına destek olarak aktarılacak. Artık belli bir siyasi partinin ideoloji olmaktan çıkan, toplumun her kesimini ilgilendiren mücadeleye destek oldukları için tüm sanatçılara teşekkür ediyorum. Önce İstanbul’da sonra Türkiye’de her şeyin çok güzel olması için bu sergiyi organize edenlere teşekkür ediyorum. Birbirimize kenetlenmemiz gerekiyor. Bunu çok güzel gösteriyorsunuz” dedi.

GÖNÜL BU VİCDANSIZLIĞI KABUL ETMİYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ise, “Bu salonda muazzam bir enerji var. Bu enerjiyi yaratanlara şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız. Şu anda İstanbul’da anketler yapılıyor. ‘At başı gidiyor, yüzde 2-3 değişiyor’ diyenler var. Matematik ne diyor bilmem ama gönül başka bir şey diyor. Gönül bu vicdansızlığı, haksızlığı reddediyor. Bunu da en çok sanatçılar biliyor. Türkiye’de olağanüstü güzel bir umut doğmaya başladı. Başka bir Türkiye’nin mümkün olduğunu gösteren bir umut. Biz bu topraklarda derya içinde olup deryayı bilmeyen balık gibi yaşıyoruz. 31 Mart bunun değişebileceğini gösterdi. Daha güzel, mutlu bir ülke mümkünmüş. Bu millet bunun işaretlerini verdi hepimize. Şimdi iş İstanbul’a kaldı. İstanbul bu hikayenin son noktasını koyacak. Sevgili Ekrem kardeşime bu salondaki bütün enerjiyi gönderiyorum. Yolun açık olsun sevgili kardeşim. İzmir seninle beraber. Türkiye’nin sanatçıları seninle beraber. Kalbimiz senin için çarpıyor. Olanca gücümüzle senin yanında durmaya devam edeceğiz. Hepiniz iyi ki varsınız” ifadelerini kullandı.

CHP’DEN 2 BİN 750 TL, İYİ PARTİ’DEN 500 TL’LİK DESTEK 
Konuşmaların ardından Soyer, Yücel, CHP’liler ve İYİ Partililer sergi salonunu dolaştı. Görücüye çıkan yüzlerce sanat eseri arasından seçilenler İmamoğlu’nun kampanyasına destek vermek amacıyla satın alındı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, serginin tanıtımının yapıldığı görsel olan ‘Organik Bağ’ adlı eseri 2 bin 500 TL karşılığında satın aldı. Başkan Yücel ayrıca 250 TL değerinde bir tablo da aldı. İYİ Partili yöneticiler ise 500 TL’lik bir eser alarak İmamoğlu’na destek oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ise 10 gün boyunca açık kalacak sergiye daha sonra gelerek bir eser alacağı aktarıldı. 10 Haziran tarihine kadar İzmirlilere kapılarını açacak olan sergide en pahalı eserin 5 bin TL tutarında olduğu ifade edildi.